Till Norrmejerier startsida
Fylld fläskfile med lingongräddsås

Fylld fläskfile med lingongräddsås

Mängd: ca 4 portioner

3,5/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 500g fläskfile
  • 1 dl riven cheddarost
  • 2 msk timjan
  • salt, peppar
  • 3 dl frysta lingon
  • 1/2 hackad gul lök
  • 3 dl rött vin
  • 5 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 1/2 dl hönsbuljong
  • ev socker

Gör så här

Putsa filen och skär ett snitt längs med filen. Krydda med timjan, salt och peppar och strö i osten. Bind ihop filen och bryn runt om. Lägg filen i ugnssäker form grädda i 175° ca 30 min.
Sås Fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt de frysta lingonen och mosa dem. Häll på buljong och vin och låt koka tills hälften återstår. Späd med grädde tills såsen får en simmig koncistens och rosa färg. Smaka av med socker. Servera med kokt potatis eller potatiskroketter. Lycka till!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.