Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • ¾ påse maränger (ca 80 g)
  • 250 g fryst mango i tärningar
  • 250 g fryst ananas i tärningar
  • 1 banan
  • 2 dl Norrmejerier Norrmejeriers Matyoghurt
  • 1 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl torkad ananas i kuber
  • färsk mynta
  • Det går bra att använda färsk frukt i tårtan men då behöver den frysas i minst tre timmar.

Gör så här

Klä en pajform med löstagbar botten med plastfolie. Ställ ett lager små maränger tätt på botten.
Kör ananas och mango till en smulig massa i matberedaren. Lägg i bananen i bitar, yoghurt och florsocker. Kör ytterligare i några sekunder. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden i en separat skål. Blanda äggvitor och grädde med yoghurtblandningen med stora luftiga tag.
Fyll formen med blandningen. Toppa med maränger runtom och täck med plastfolie. Ställ in formen i frysen i ca 1 timme eller mer.
Ta fram glasstårtan ca 20 min innan servering och lägg upp på ett fat. Flaga chokladen med en potatisskalare. Dekorera tårtan med ananas, chokladflagor och myntablad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.