Ett recept ur Våra recept nr. 60
Mängd: 8 port
Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvitorna till skum. Tillsätt karamellfärg, ättika och salt och vispa massan tills den är styv och glansig. Klicka eller spritsa marängerna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda marängerna i nedre delen av ugnen i 45 minuter.
Marängerna är klara när de känns lätta och släpper pappret. Vispa socker och äggula vitt och pösigt. Kör hälften av mangobitarna och hallonen i mixern till ett fint strössel. Tillsätt yoghurten och blanda till en smet. Vispa grädden lätt.
Vänd ner äggvispet och grädden i yoghurtblandningen.
Skölj en form med kallt vatten. Häll smeten i formen och ställ i frysen ca 4 timmar. Stjälp upp glassen. Dekorera med maränger och resten av mangobitarna och hallonen. Servera!