Till Norrmejerier startsida
Gourmetpaté med kryddig gräddfilssås

Gourmetpaté med kryddig gräddfilssås

Mängd: ca 16 skivor

4/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 400 g kycklinglever
  • 1 grovhackad gul lök
  • 300 g köttfärs
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk timjan
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk potatismjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • ev 2 msk portvin eller madeira

Gör så här

Skär levern i små bitar. Kör lever och lök i en matberedare till en slät konsistens. Tillsätt köttfärs och övriga ingredienser. Blanda till en jämn färs. Häll färsen i en smörd form ca 1 1/2 liter. Grädda i ugn vid 200°, 45-60 min. Låt patén kallna innan den stjälps upp.
Sås: Rör gelen slät. Blanda med senap ingefära och gräddfil. Låt såsen stå kallt ca 1 timme före servering.
Servera patén med sås och pickles.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.