Knocka gänget med ett par läckra toasts med kycklinglevermousse.
Mängd: 4-6 portioner
Sätt ugnen på 200°. Kör kycklinglever, äggula, vispgrädde samt 50 g smält smör och 50 g kallt smör i mixer. Det gör inget om kycklinglevern fortfarande är lite fryst. Smörj en liten ugnsfast form, häll i blandningen och grädda i mitten av ugnen, 20 minuter. Låt svalna. Rör resten av smöret mjukt. Lägg gelatinbladet i kallt vatten så det mjuknar. Värm madeiran och smält det urkramade gelatinbladet i det varma vinet.
Blanda ihop den avsvalnade kycklingleversmeten med det rörda smöret och madeiragelatinet. Krydda rejält med salt och peppar. Passera smeten genom en finmaskig sil för att avlägsna eventuella hinnor. Arbeta samman smeten och packa i ren bunke. Täck med gladpack, och förvara kallt fram till servering. Rosta bröden, lägg på salladsblad och servera kycklingmoussen upplagd på bröd och salladsbädd.