Till Norrmejerier startsida
Gräddfilstoppad cheesecake

Gräddfilstoppad cheesecake

Mängd: 8-12 portioner

3,5/5
(32 röster)

Ingredienser

botten:

  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 150 g digestivekex

fyllning:

  • 3 ägg
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk citronjuice
  • 11/4 dl socker
  • 21/2 dl Norrmejerier Gräddfil

till servering:

  • 200 g röda vinbär

Gör så här

Sätt ugnen på 180°. Mixa smör och kex ordentligt och tryck ut i en form med löstagbar kant. Gör fyllningen, mixa alla ingredienser utom gräddfilen till en slät smet. Fyll smeten i formen och grädda i ca 30 min. Ta ut kakan och bred på gräddfilen. Grädda i ytterligare 3 minuter. Låt svalna helt. Servera med röda vinbär.

Andra gillade även: