Till Norrmejerier startsida
Gräddfilstoppad cheesecake

Gräddfilstoppad cheesecake

Mängd: 8-12 portioner

3,5/5
(35 röster)

Ingredienser

botten:

  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 150 g digestivekex

fyllning:

  • 3 ägg
  • 400 g philadelphiaost
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk citronjuice
  • 11/4 dl socker
  • 21/2 dl Norrmejerier Gräddfil

till servering:

  • 200 g röda vinbär

Gör så här

Sätt ugnen på 180°. Mixa smör och kex ordentligt och tryck ut i en form med löstagbar kant. Gör fyllningen, mixa alla ingredienser utom gräddfilen till en slät smet. Fyll smeten i formen och grädda i ca 30 min. Ta ut kakan och bred på gräddfilen. Grädda i ytterligare 3 minuter. Låt svalna helt. Servera med röda vinbär.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.