Till Norrmejerier startsida
Gräddkokt rödkål

Gräddkokt rödkål

Rödkål är en klassiker på julbordet.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • ½ huvud strimlad rödkål
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 lagerblad
  • 2 krm malen nejlika
  • salt och peppar

Gör så här

Fräs lök i smör i en kastrull. Tillsätt rödkålen och fräs ytterligare ett par minuter. Häll på grädde och lagerblad, och låt småputtra tills grädden kokat in lite och rödkålen har mjuknat.
Smaka av med malen nejlika, salt och peppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.