Till Norrmejerier startsida
Gräddtårta med jordgubbar

Gräddtårta med jordgubbar

En klassisk gräddtårta med jordgubbar. Med färdiga tårtbottnar går den fort att sätta ihop.

Mängd: ca 10-12 bitar

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 1 förp. färdiga tårtbottnar

Jordgubbsfyllning:

  • 0,5 dl jordgubbssylt
  • 2 msk utspädd jordgubbssaft

Vaniljkräm:

  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 3 msk socker
  • 2 äggulor
  • 1 msk majsstärkelse

Garnering:

  • 4 dl vispgrädde
  • 1 liter jordgubbar

Gör så här

Börja med att göra vaniljkrämen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg dem tillsammans med vaniljstången i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till vaniljkrämen. Sjud på svag värme under vispning tills krämen har tjocknat. Låt svalna och ta bort vaniljstången. Lägg en av tårtbottnarna på ett fat, ringla lite jordgubbssaft över bottnen och bred sedan på jordgubbssylt. Lägg sedan på nästa tårtbotten och bred över vaniljkrämen. Lägg på sista tårtbottnen, vispa grädden och bred den över hela tårtan. Spritsa gärna fina mönster längst efter kanterna. Avsluta med att skölja och skära jordgubbarna i mindre bitar och garnera tårtan med dem.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.