En klassisk gräddtårta med jordgubbar. Med färdiga tårtbottnar går den fort att sätta ihop.
Mängd: ca 10-12 bitar
Jordgubbsfyllning:
Vaniljkräm:
Garnering:
Börja med att göra vaniljkrämen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg dem tillsammans med vaniljstången i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till vaniljkrämen. Sjud på svag värme under vispning tills krämen har tjocknat. Låt svalna och ta bort vaniljstången. Lägg en av tårtbottnarna på ett fat, ringla lite jordgubbssaft över bottnen och bred sedan på jordgubbssylt. Lägg sedan på nästa tårtbotten och bred över vaniljkrämen. Lägg på sista tårtbottnen, vispa grädden och bred den över hela tårtan. Spritsa gärna fina mönster längst efter kanterna. Avsluta med att skölja och skära jordgubbarna i mindre bitar och garnera tårtan med dem.