Mängd: 4 portioner
Sätt ugnen på 175°. Skala betorna och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnsfast form och klicka över lite smör. Baka i ugn ca 20 min eller tills de känns mjuka.
Stöt fänkålsfrön i en mortel och rosta dem i en torr stekpanna tills det börjar dofta. Blanda frön, apelsin- och citronskal samt salt och peppar.
Putsa filén och bryn den runtom i smör tills den fått fin färg. Salta och peppra. Lägg filén i en ugnsfast form. Häll i grädden i stekpannan och låt den puttra något. Smaka av såsen med kalvfond, citronsaft, salt och peppar.
Stek klart fläskfilén i ugn ca 15 min tills den är genomstekt. Låt vila i 5 min innan den skärs upp. Servera fläskfilén i skivor med citronsås och ugnsbakade rödbetor. Strö över fröblandningen.