Till Norrmejerier startsida
Grillad lax med bönsalsa

Grillad lax med bönsalsa

Detta är fräscht och läckert - riktig bjudmat.

Mängd: 4 portioner

4/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 1 burk kikärtor
  • 1 burk röda bönor
  • 200 g gröna ärtor, frysta
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 tomater, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm flingsalt
  • 4 bitar laxfilé â 125 g

sås:

  • 2 dl Mini fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • en näve färsk koriander

Gör så här

Blanda såsen och ställ den kallt fram till servering. Öppna bönburkarna, spola av och låt rinna av. Koka upp ärtorna i lite vatten. Häll bort vattnet och blanda ärtor, bönor, lök och tomater. Smaka av bönsalsan med olivolja, vinäger, salt och peppar. Låt gärna salsan mogna en stund före servering. Stek eller grilla laxen och servera den varm på en bädd av bönsalsa med en klick koriandersås på toppen.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott