Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

coleslaw:

  • ¼ vitkålshuvud, ca 200 g
  • 2 morötter
  • 1 litet äpple
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk fransk senap
  • 600 g köttfärs
  • 1 röd lök
  • 2 tomater
  • 2 saltgurkor
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 2 nävar spenatsallad
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • Salt och nymalen peppar

Gör så här

Skala morötterna. Finstrimla vitkål och morötter med en osthyvel, mandolin eller i matberedaren. Riv äpple grovt och pepparrot fint. Blanda crème fraiche, majonnäs, citron och fransk senap. Rör ihop med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt och dra till sig smakerna någon timme. Knåda köttfärsen och forma till 4 burgare. Skär lök, tomat och saltgurka i skivor. Rosta bröden. Grilla eller stek hamburgarna i lite smör i ett par minuter på varje sida i en grillpanna. Salta och peppra. Fördela salladen på fyra bröd, lägg på hamburgarna och toppa med lök, tomat, gurka och coleslaw. Lägg på ett bröd till lock.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer