Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

coleslaw:

  • ¼ vitkålshuvud, ca 200 g
  • 2 morötter
  • 1 litet äpple
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk fransk senap
  • 600 g köttfärs
  • 1 röd lök
  • 2 tomater
  • 2 saltgurkor
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 2 nävar spenatsallad
  • Norrmejerier Smör till stekning
  • Salt och nymalen peppar

Gör så här

Skala morötterna. Finstrimla vitkål och morötter med en osthyvel, mandolin eller i matberedaren. Riv äpple grovt och pepparrot fint. Blanda crème fraiche, majonnäs, citron och fransk senap. Rör ihop med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt och dra till sig smakerna någon timme. Knåda köttfärsen och forma till 4 burgare. Skär lök, tomat och saltgurka i skivor. Rosta bröden. Grilla eller stek hamburgarna i lite smör i ett par minuter på varje sida i en grillpanna. Salta och peppra. Fördela salladen på fyra bröd, lägg på hamburgarna och toppa med lök, tomat, gurka och coleslaw. Lägg på ett bröd till lock.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer