Till Norrmejerier startsida
Grönsaks- och kycklingwok

Grönsaks- och kycklingwok

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • 2-3 kycklingfiléer, ca 300 g
  • ca 2 cm färsk ingefära
  • 1 chili
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 liten purjolök
  • 2 morötter
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika eller byt ut svamp och grönsaker med 1 förp frysta wokgrönsaker, ca 400 g
  • 3 msk Norrmejerier Smör
  • ca 2 msk soja
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt och peppar

Gör så här

Skär kycklingköttet i tunna strimlor. Skala och riv eller strimla ingefäran. Finhacka chilin. Skiva svampen. Skär purjon i sneda skivor och morötterna i tändstickstunna stavar. Skiva sellerin. Skär paprikorna i bitar. Fräs kycklingköttet i lite smör under omrörning i en wokpanna eller traktörpanna. Ta upp det. Lägg i lite mer smör och fräs chili och ingefära någon minut. Lägg i svamp, purjo, morötter, selleri och paprika och fräs alltsammans under omrörning i 2 min. Eller lägg i wok-grönsaker och fräs 3-5 min. Blanda i soja och kycklingkött. Häll i grädden och koka ihop någon minut under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott