Till Norrmejerier startsida
Grönsakspuck med spenat och lax

Grönsakspuck med spenat och lax

Grädda de goda spenatpuckarna i höga raka formar om du har. Tag annars vad som finns och går att använda i ugnen. Fodra gärna formarna med plastfilm så är det lätt att få upp dem ur formarna och det blir väldigt lättserverat.

Mängd: 4-6 puckar

5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 500 g fryst hackad spenat
  • 2 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm muskotnöt
  • 400 g skivad rökt lax
  • blandad grönsallad

Gör så här

Värm ugnen till 125°. Ställ en ugnsfast form med vatten på ett galler. Tina den frysta spenaten och krama ur vätskan. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg spenaten i en mixer och grovmixa den. Blanda spenaten med äggblandningen. Smaksätt med salt, peppar och muskot. Fodra ugnsfasta portionsformar med plastfilm. Häll ner äggsmeten och ställ ner portionsformarna i vattenbadet. Täck gärna med metallfolie. Grädda i ca 25 minuter. Tag ut formarna och låt dem svalna lite. Tag ut dem ur plastfilmen och servera med Favoritsås, (se sid 5) skivad rökt lax och en blandad sallad.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer