Till Norrmejerier startsida
Grönsakspuck med spenat och lax

Grönsakspuck med spenat och lax

Grädda de goda spenatpuckarna i höga raka formar om du har. Tag annars vad som finns och går att använda i ugnen. Fodra gärna formarna med plastfilm så är det lätt att få upp dem ur formarna och det blir väldigt lättserverat.

Mängd: 4-6 puckar

5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 500 g fryst hackad spenat
  • 2 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm muskotnöt
  • 400 g skivad rökt lax
  • blandad grönsallad

Gör så här

Värm ugnen till 125°. Ställ en ugnsfast form med vatten på ett galler. Tina den frysta spenaten och krama ur vätskan. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg spenaten i en mixer och grovmixa den. Blanda spenaten med äggblandningen. Smaksätt med salt, peppar och muskot. Fodra ugnsfasta portionsformar med plastfilm. Häll ner äggsmeten och ställ ner portionsformarna i vattenbadet. Täck gärna med metallfolie. Grädda i ca 25 minuter. Tag ut formarna och låt dem svalna lite. Tag ut dem ur plastfilmen och servera med Favoritsås, (se sid 5) skivad rökt lax och en blandad sallad.