Till Norrmejerier startsida
Grönsakspuck med spenat och lax

Grönsakspuck med spenat och lax

Grädda de goda spenatpuckarna i höga raka formar om du har. Tag annars vad som finns och går att använda i ugnen. Fodra gärna formarna med plastfilm så är det lätt att få upp dem ur formarna och det blir väldigt lättserverat.

Mängd: 4-6 puckar

5/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 500 g fryst hackad spenat
  • 2 ägg
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm muskotnöt
  • 400 g skivad rökt lax
  • blandad grönsallad

Gör så här

Värm ugnen till 125°. Ställ en ugnsfast form med vatten på ett galler. Tina den frysta spenaten och krama ur vätskan. Vispa ihop ägg och grädde. Lägg spenaten i en mixer och grovmixa den. Blanda spenaten med äggblandningen. Smaksätt med salt, peppar och muskot. Fodra ugnsfasta portionsformar med plastfilm. Häll ner äggsmeten och ställ ner portionsformarna i vattenbadet. Täck gärna med metallfolie. Grädda i ca 25 minuter. Tag ut formarna och låt dem svalna lite. Tag ut dem ur plastfilmen och servera med Favoritsås, (se sid 5) skivad rökt lax och en blandad sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.