Till Norrmejerier startsida
Grovmalen Älgleverpastej

Grovmalen Älgleverpastej

Juvligt god leverpastej

Mängd: För 15 - 20 personer

3,5/5
(75 röster)

Ingredienser

  • 500 g Älg ellergrislever
  • 100 g fläsk
  • 200 g späck
  • 2 ansjovisfiléer
  • 1 skivad rödlök
  • Smör
  • 2 kokta potatisar
  • 2 msk sirap
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 5 ägg
  • 4 dl vispgrädde
  • Mejram
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

Svetta löken i smör.
Mal lever, fläsk, späck, ansjovis, lök och potatis grovt, eller finmal om Ni hellre vill det.

Blanda med övriga ingredienser. Baka i en smord brödform.

Grädda i vattenbad i 110 grader i cirka 1 1/2 timme.
Låt kallna i formen.

Serveringstips:
Skiva pastejen.
Servera med ättiksgurka.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.