Till Norrmejerier startsida
Grundrecept våfflor

Grundrecept våfflor

Hemligheten till att få riktigt frasiga våfflor är blanda ner fluffigt vispad grädde i smeten, strax före gräddning. Att använda kolsyrat vatten istället för vanligt är också ett knep för extra luftiga och frasiga våfflor.

Mängd: ca 8 våfflor

3,5/5
(87 röster)

Ingredienser

  • 80 g Norrmejerier Smör
  • 2 dl kolsyrat mineralvatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Smält smöret. Vispa ihop mineralvatten, vetemjöl och socker.
Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Vispa grädden till hårt skum och vänd försiktigt ner i våffel-smeten. Grädda i smört våffeljärn tills våfflorna fått fin färg.


Tips:

För att våfflorna ska behålla sin krispighet i väntan på servering kan de läggas en och en ovanpå ett galler.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.