Till Norrmejerier startsida
Hallonglasspaj

Hallonglasspaj

Receptet kommer från Johanna Wikström i Skellefteå.

Mängd: 6 portioner

4,5/5
(9 röster)

Ingredienser

  • Pajskal
  • 15 st digestivekex, smulade
  • 125 g Norrmejerier Smör, smält
  • 0,5 dl vit sirap
  • Fyllning
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 l hallon
  • 1 dl hallonsaft, outspädd
  • 1 burk kesella
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • Garnering
  • citronmeliss
  • 0,5 l hallon

Gör så här

Blanda kexsmulor, sirap och det smälta smöret. Tryck ut degen i en pajform. Vispa äggulorna med florsockret tills det är vitt och pösigt. Mosa hallonen. Blanda bären med hallonsaften och kesellan och blanda ner i äggsmeten. Vispa grädden i en annan bunke. Vänd ner grädden i bärsmeten. Häll upp i pajskalet och ställ i frysen i minst 5 timmar. Ta ut pajen ca 30 minuter före serveringen. Garnera med hallon och citronmelissblad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.