En modern, läcker och lättgjord tårta som består av den härliga kombinationen hallon och choklad.
Mängd: 10-12 bitar
CHOKLADBOTTEN
Värm ugnen till 200 grader. Smörj en rund form på Ø23 cm.
Blanda ihop torrvarorna i en skål, tillsätt det smälta smöret och äggen. Rör ihop till en slät smet och häll ner i formen. Grädda i 20 minuter och låt botten svalna helt och hållet.
HALLONMOUSSE
Passera hallonen genom en sil för att få bort kärnorna. Häll vattnet i en liten kastrull och strö gelatinpulvret över. Låt svälla 5 minuter och värm sedan försiktigt så att gelatinet löser sig. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop äggsmeten med de passerade hallonen och gelatinen. Vispa grädden och vänd ner den. Häll sedan blandningen över chokladbotten. Dekorera med hallon antingen direkt eller när den har stått någon timme i kylskåp. Täck över och ställ i kylskåp över natten.
Strax innan servering kan man strö riven chokladen över tårtan.