Till Norrmejerier startsida
Halstrade italienska biffar med vitlökstagliatelle

Halstrade italienska biffar med vitlökstagliatelle

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1⁄2 kruka basilika ,strimlad
  • 1 tomat, finhackad
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 1 msk oliver, finhackade
  • 1 msk kapris
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tomatolja:

  • 1⁄2 dl olivolja
  • 2 msk finhackade soltorkade tomater
  • salt och socker

Vitlökstagliatelle:

  • 250 g färsk pasta, tagliatelle
  • 2,5 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

Blanda färsen med basilika, tomat, lök, oliver, kapris, ägg salt och peppar. Forma färsen till 10-12 ovala biffar. Stek biffarna i varm panna 2-4 minuter per sida. Blanda olivolja med soltorkade tomater. Lägg pastan i kokande, saltat vatten och koka i 1 minut. Slå bort vattnet. Koka upp vitlök och grädden. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner pastan. Låt allt bli varmt. Lägg upp pastan och biffarna. Häll på tomatoljan och strö gärna lite färska örter över.

Produkter i receptet:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.