Till Norrmejerier startsida
Helstekt fläskfilé med persiljetäcke, slungad sparris och smakrik sås

Helstekt fläskfilé med persiljetäcke, slungad sparris och smakrik sås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(28 röster)

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 1 kg liten färskpotatis
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 ask (70 g) färsk bladspenat
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 4 dl Norrmejerier crème fraiche Senap-Vitt vin-Schalottenlök

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Rulla fläskfilén i persilja, salta och peppra. Stek den i en stekpanna med smör tills den har fått fin färg runtom. Stek klart fläskfilén i ugn ca 10 min eller tills innertemperaturen är 70°. Låt fläskfilén vila under folie. Koka färskpotatisen i saltat vatten tills den är mjuk. Skär den i mindre bitar. Skölj och skär av den träiga nedre delen av sparrisen. Dela sen sparrisen i mindre bitar. Skölj spenaten. Hetta upp smör i en stekpanna och stek sparrisen ett par minuter tills den börjar bli lite mjuk. Tillsätt potatisen och stek ytterligare tills de fått fin färg. Lägg i spenaten samt salta och peppra. Värm crème fraichen. Skär upp fläskfilén i skivor och servera med de slungade grönsakerna och den varma crème fraiche-såsen.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer