Till Norrmejerier startsida
Hjortronglass

Hjortronglass

Det är enkelt att göra sin egen glass även utan glassmaskin. Nyckeln till att lyckas är riktigt bra råvaror. Får du inte tag i hjortronsylt kan den bytas ut mot sylt på hallon eller blåbär.

Mängd: ca 4

3,5/5
(73 röster)

Ingredienser

  • 3 dl Norrmejerier Mjölk 3
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • ½ dl hjortronsylt

Gör så här

Blanda mjölk och grädde i en kastrull och låt blandningen koka upp. Vispa socker och ägg vitt och pösigt och tillsätt den varma mjölkblandningen. Låt svalna och rör sedan ut hjortonsylten. Häll upp glassmeten i en glassmaskin och kör tills den är färdig. Eller häll upp i en bunke och ställ i frysen. Rör då och då i glassen under infrysningen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.