Till Norrmejerier startsida
Indisk köttgryta med spenat- och paprikaraita

Indisk köttgryta med spenat- och paprikaraita

Riktigt snabblagad blir grytan om du använder kött som inte behöver koka länge för att bli mört. Välj gärna biff, lamm eller fläskfilé.

Mängd: 4 portioner

3/5
(5 röster)

Ingredienser

  • 600 g utskuren biff
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk curry
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 200 g broccoli
  • 200 g blomkål
  • salt, peppar
  • 1 lime eller citron

raita:

  • 100 g färsk bladspenat, hackad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl Norrmejeriers Matyoghurt

Gör så här

Blanda spenat med paprika, vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt fram till servering. Tärna köttet. Hacka lök och vitlök. Fräs alltsammans i lite smör. Tillsätt kryddorna och fräs en kort stund så att det inte bränner. Häll på grädde och sänk värmen. Låt grytan puttra på svag värme i 15 minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och ett par droppar lime eller citron. Koka broccoli och blomkål i buketter, blanda ned i grytan vid servering. Servera grytan med ris och raita. Toppa med rivet skal av citron eller lime och gärna lite koriander.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.