Till Norrmejerier startsida
Indisk räkgryta med svalkande ris

Indisk räkgryta med svalkande ris

Mängd: 4 portioner

4/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 1 finhackad gul lök
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm kardemumma
  • 1/2 tsk cayennepeppar
  • ca 2 tsk curry
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 3 1/2 dl jasminris
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 liten purjolök
  • 250 g skalade räkor

Sås:

  • 2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 tsk salt
  • ca 1 1/2 tsk koriander
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 dl finskuren bladpersilja

Gör så här

Börja med att blanda alla ingredienser till såsen. Låt den stå kallt och mogna.
Fräs gul lök, vitlök och kryddor i smör i en gryta. Tillsätt riset och fräs ytterligare någon minut. Häll i vatten och salt. Låt koka 15 min. Skär paprikorna i bitar. Skiva purjolöken. Lägg ner grönsakerna i grytan. Koka ytterligare ca 5 min tills riset blir klart. Lägg i räkorna. Servera grytan med såsen.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.