Till Norrmejerier startsida
Ingefärsmarinerad fläskkarré med broccoli och chili

Ingefärsmarinerad fläskkarré med broccoli och chili

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 4 skivor fläskkarré á 125 g
  • 2 msk färsk ingefära, fint riven
  • 3 vitlöksklyftor, fint rivna
  • 2 msk soja, kinesisk
  • ½ msk rinnande honung
  • 2 msk rapsolja
  • 500 g broccoli
  • 1 röd chili i tunna skivor
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • basilika

Gör så här

Skiva fläskkarrén i strimlor. Blanda ingefära, vitlök, soja, honung och olja. Låt fläskkarrén ligga i marinaden ett par timmar. Dela broccolin i buketter och koka i lättsaltat vatten i 1 min. Häll av i durkslag och skölj i kallt vatten.
Stek fläskkarré, broccoli och chili i olja i en wok eller stekpanna. Salta och peppra.
Servera med jasminris och crème fraiche. Dekorera med basilika.



Andra gillade även:

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.