Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • Tårtbotten, 2 satser behövs
  • 5 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl potatismjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Passion- och vitchokladfluff
  • 200 g vit choklad
  • 5 passionsfrukter
  • 3 dl vispgrädde
  • Marängsmörkräm
  • 250 g smör
  • 2 ½ dl florsocker
  • ½ burk marshmallowfluff
  • 3 msk ovispad grädde
  • 3 msk vaniljsocker
  • Grön, gul och svart marsipan till dekorering.

Gör så här

Tårtbotten
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten. Rör försiktigt ihop allting och häll i en långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 i ca 30 minuter eller tills provstickan är torr.

Passion- och vitchokladfluff
Värm upp grädden på låg värme, låt den inte koka. Lägg sedan i chokladen och rör om tills chokladen smält helt. Tillsätt passionsfrukterna. Låt blandningen stå kallt i minst fem timmar eller över natten och vispa sedan blandningen till ett tjockt fluff.

Marängsmörkräm
Vispa smöret länge, ca 15 minuter, så att det blir riktigt ljust och fluffigt. Blanda i florsockret och vispa fem minuter till. Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa ytterligare fem minuter så att allt blir välblandat.

Montering
Skär ut en traktor ur de två bottnarna. Lägg passion- och vitchokladfluffet mellan tårtbottnarna och spackla hela tårtan med marängsmörkrämen. Dekorera med marsipan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.