Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • Smaksättningar
  • 1 pkt saffran, 0,5 g + 2 msk konc. apelsinjuice
  • eller 1 msk pepparkakskryddor
  • eller 1 1/2 dl rårörda lingon

Gör så här

Vispa äggulor och florsocker poröst. Vispa ner någon av smaksättningarna. Vispa grädden och blanda den med äggsmeten. Häll smeten i en form (1 1/2 l). Frys glassen i 4-5 tim. Stjälp upp glassen på ett fat (doppa ev. formen i hett vatten). Servera med fruktsallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.