Till Norrmejerier startsida
Julig citrussallad med granatäppler

Julig citrussallad med granatäppler

Mängd: 4 portionert

4/5
(32 röster)

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 4 apelsiner
  • 1 grapefrukt
  • 8 kumquat eller skal av 1 apelsin
  • 1½ dl råströsocker
  • 1½ dl saft av apelsin och grape
  • 1 litet granatäpple
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Dela vaniljstången och skrapa ur vaniljfröna. Skala apelsinerna och grapefrukten med en vass kniv och ta ut hinnfria klyftor. Ta vara på saften. Skär kumquat i klyftor med skal på. Koka upp socker, apelsinjuice, vaniljstång och vaniljfrön.
Låt koka i ca 5 min tills den får lite sirapsliknande konsistens. Lägg kumquat i sockerlagen och låt koka i ytterligare 5 min. Ta av värmen. Lägg apelsin- och grapeklyftorna i den ljumna lagen och ställ i kylen en stund. Bryt isär granatäpplet och pilla ut kärnorna. Detta kan göras i en bunke med vatten, så slipper man färgstänk. Blanda ner kärnorna i citrussalladen.
Vispa grädden. Lägg upp fruktsalladen i portionsglas. Toppa med grädde och gärna några granatäppelkärnor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.