Till Norrmejerier startsida
Julköttbullar

Julköttbullar

Goda köttbullar med julig smak av ansjovis och kryddpeppar.

Mängd: 4 portioner, eller fler på julbordet

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl mjölk
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st ansjovisfilé, hackad
  • 2 st krm kryddpeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 2 msk smör

Gör så här

Svetta löken, ansjovis, kryddpeppar och svartpeppar, i smöret på medelvärme i 5 min eller tills löken har blivit mjuk och har karamelliserats lite. Låt svalna. Blanda ägg, ströbröd och mjölk i en bunke. Låt stå och dra tills ströbrödet har sugit upp vätskan. Blanda i den stekta löken och färsen med en träslev tills färsen binder sig själv och blir lite studsig, 5 min eller så länge du har tålamod. Blöt händerna och forma bollar, stek på medelvärme tills de blir bruna och fina, ca 5-7 minuter.

Tips:

Om man inte vill ha ansjovis och kryddpeppar hoppar man över det bara.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.