Sjukt god parfait som passar till galamiddagar såväl som mörka vinterkvällar.
Mängd: 60
Lemoncurdparfait
Riv skalet & pressa saften ur 2 citroner.
Häll sockret & skalet i en hundskålsom går att ha i vattenbad.
Blanda smöret med saften från alla citroner & häll ned i skålen.
Vispa äggen lätt & häll ner i skålen.
Sjud sedan i svag värme & rör hela tiden med träslev, när smeten tjocknat så
lyft av & rör kall.
Vispa grädden till den är lagom tjock-inte för lös & inte för hård & rör ned i lemoncurden.
Klä brödformar med plastfilm & fyll till hälften med smeten.
Frys in!
Lakritsparfait
Vispa ägg & sockret fluffigt över vattenbad.
Smält i chokladen och ta av från plattan & vispa den kall.
Rör i vispad grädde och häll över den frysta lemoncurdparfaiten & frys in.