Till Norrmejerier startsida
kalops med vitlöksmos

kalops med vitlöksmos

Mängd: 4 portioner

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av vilt alt nöt, ca 2x2 cm
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 morot i skivor
  • 1 gul lök i klyftor
  • 1 tsk salt
  • 10 kryddpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 4 dl vatten
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • salt och nymalen vitpeppar

Gör så här

Bryn köttet i smör tills det fått fin färg på alla sidor. Lägg över köttet i en tjockbottnad gryta. Bryn morot och lök och lägg över i grytan. Lägg ner kryddorna och slå på vattnet. Låt grytan koka sakta under lock i ca 1 tim eller tills köttet känns mört. Smaka av med salt och nymalen peppar. Koka potatisen och pressa den. Blanda potatis, crème fraiche och ev. lite vatten till ett smidigt mos. Smaka av med salt och nymalen peppar. Servera kalopsen med potatismoset och inlagda rödbetor.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott