Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

Vetedeg grundrecept:

  • ca 30 bullar eller 2 längder
  • 150 g Norrmejerier Smör
  • 1 rågad msk kardemummakärnor
  • 5 dl Norrmejerier Mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 50 g jäst för söta degar
  • 14-15 dl vetemjöl
  • ägg till pensling
  • pärlsocker

kanelbullar:

  • 100 g Norrmejerier Smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 rågad msk kanel

Gör så här

Vetedeg:
Smält smöret. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Blanda ner mjölk, salt, socker och ägg i smöret.
Värm till 37°. Smula jästen i en bunke och lös den i lite av degspadet.
Häll på resterande degspad. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under handduk i ca 45 minuter.


Kanelbullar:
Rör smör, socker och kanel till en jämn smet.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangel på mjölat bakbord. Bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan.
Skär varje rulle i bitar. Ställ dem med snittytan uppåt i pappers-formar eller på bakplåtspapper. Jäs 40 minuter under handduk. Sätt ugnen på 250°.
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter.

Tips:

TIPS! Om du hellre vill göra kanellängder, sätt ugnen på 200° och grädda ca 20 minuter.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.