Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 100 g Norrmejerier Smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 rågad msk kanel

Gör så här

Rör smör, socker och kanel till en jämn smet. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en ganska tunn rektangel på mjölat bakbord. Bred på fyllningen. Rulla ihop från långsidan. Skär varje rulle i bitar. Ställ dem med snittytan uppåt i pappers-formar eller på bakplåtspapper. Jäs 40 minuter under handduk. Sätt ugnen på 250°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen ca 8 minuter.

Tips:

TIPS! Om du hellre vill göra kanellängder, sätt ugnen på 200° och grädda ca 20 minuter.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott