Till Norrmejerier startsida
Kassler med Blue Cheese-vitkål

Kassler med Blue Cheese-vitkål

Passa på att äta färsk vitkål på sommaren. Då är den som godast.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(11 röster)

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud
  • 2 dl crème fraiche
  • 50 g blåmögelost
  • 400 g kassler
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • färsk potatis

Gör så här

Skär vitkålen i klyftor. Koka den i lättsaltat vatten i ca 4 minuter. Slå av vattnet. Blanda ned crème fraiche,smulad ost och låt det hela bli varmt. Servera vitkålssåsen med lättstekt kassler, nykokt potatis och gärna en grönsallad. Dekorera gärna med timjan.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.