Till Norrmejerier startsida
Kikärtswok med bulgur och kalkonfilé

Kikärtswok med bulgur och kalkonfilé

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(15 röster)

Ingredienser

  • 4 dl bulgur
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 400 g kalkon- eller kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 200 g broccoli
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 1/2 tsk curry
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 burk kikärtor
  • 2 dl crème fraiche Vitlök

Gör så här

Koka upp bulgur och buljong. Drag kastrullen av värmen. Täck med lock och låt dra i 15 minuter. Strimla kalkon, paprika och dela broccoli i mindre buketter. Fräs i smör tills broccolin är mjuk och köttet genomstekt. Krydda med curry och spiskummin. Blanda ned väl avrunna kikärtor och bulgur. Smaka av med salt och peppar. Toppa med crème fraiche och gärna lite klippt gräslök.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.