Till Norrmejerier startsida
Köttfärslimpa med lingongrädde

Köttfärslimpa med lingongrädde

Kunde inte något så gott som detta fått ett mer poetiskt namn?

Mängd: 4 portioner

4/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 800 g köttfärs
  • 3 ägg
  • 1-2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 msk soja
  • 1-2 msk lingonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda färs med ägg till en smidig smet. Krydda med salt och peppar. Stek gärna en provbiff i panna för att kolla kryddningen. Forma färsen till en limpa och pensla med smält smör och soja på ovansidan. Stek i ugn ca 30 minuter eller tills färsen känns fast när man trycker på den. Tag upp köttfärsen ur formen och koka ur den med en skvätt vatten. Sila av och häll i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka ihop. Smaka av med salt, peppar, soja och lingonsylt. Servera med kokt potatis och extra lingon.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.