Till Norrmejerier startsida
Krämig soppa med räkor och löjrom

Krämig soppa med räkor och löjrom

Låt nyårstemat gå i vintervitt. Vackra vita blommor till en sober svart och vit dukning. Ge plats för bordets smakexplosioner!

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(94 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 250 g små fina frysta ärtor
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • en burk grön sparris
  • salt och peppar
  • ev 3/4 dl mousserande vin

till dekoration: 200 g skalade räkor

  • 100 g löjrom
  • några stjälkar sparris
  • några strån gräslök

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i smör i en kastrull, utan att det tar färg. Rör ned ärtorna och fräs någon minut innan du häller på buljongen. Låt soppan sjuda i 10 minuter.
Grovhacka sparrisen, spara några till dekoration, och rör ned resten i soppan. Häll på grädde och mixa soppan slät. Smaka av med lite salt och peppar. Tänk på att räkor och löjrom är salta.

Vid servering, lägg i räkor och toppa med löjrom, sparris och gräslök. Avsluta med lite nymald svartpeppar och en skvätt mousserande vin.

Tips! Soppan går att göra klart dagen före och förvara i kyl. Värm försiktigt och lägg i räkor och löjrom precis innan serveringen.