Till Norrmejerier startsida
Krämig soppa med räkor och löjrom

Krämig soppa med räkor och löjrom

Låt nyårstemat gå i vintervitt. Vackra vita blommor till en sober svart och vit dukning. Ge plats för bordets smakexplosioner!

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(92 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 250 g små fina frysta ärtor
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • en burk grön sparris
  • salt och peppar
  • ev 3/4 dl mousserande vin

till dekoration: 200 g skalade räkor

  • 100 g löjrom
  • några stjälkar sparris
  • några strån gräslök

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i smör i en kastrull, utan att det tar färg. Rör ned ärtorna och fräs någon minut innan du häller på buljongen. Låt soppan sjuda i 10 minuter. Grovhacka sparrisen, spara några till dekoration, och rör ned resten i soppan. Häll på grädde och mixa soppan slät. Smaka av med lite salt och peppar. Tänk på att räkor och löjrom är salta. Vid servering, lägg i räkor och toppa med löjrom, sparris och gräslök. Avsluta med lite nymald svartpeppar och en skvätt mousserande vin. Tips! Soppan går att göra klart dagen före och förvara i kyl. Värm försiktigt och lägg i räkor och löjrom precis innan serveringen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer