Till Norrmejerier startsida
Krämig soppa med räkor och löjrom

Krämig soppa med räkor och löjrom

Låt nyårstemat gå i vintervitt. Vackra vita blommor till en sober svart och vit dukning. Ge plats för bordets smakexplosioner!

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(90 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 250 g små fina frysta ärtor
  • 8 dl hönsbuljong
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • en burk grön sparris
  • salt och peppar
  • ev 3/4 dl mousserande vin

till dekoration: 200 g skalade räkor

  • 100 g löjrom
  • några stjälkar sparris
  • några strån gräslök

Gör så här

Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i smör i en kastrull, utan att det tar färg. Rör ned ärtorna och fräs någon minut innan du häller på buljongen. Låt soppan sjuda i 10 minuter. Grovhacka sparrisen, spara några till dekoration, och rör ned resten i soppan. Häll på grädde och mixa soppan slät. Smaka av med lite salt och peppar. Tänk på att räkor och löjrom är salta. Vid servering, lägg i räkor och toppa med löjrom, sparris och gräslök. Avsluta med lite nymald svartpeppar och en skvätt mousserande vin. Tips! Soppan går att göra klart dagen före och förvara i kyl. Värm försiktigt och lägg i räkor och löjrom precis innan serveringen.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer