Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g färsk skinka eller kycklingfilé
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 hackad gul lök
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 lagerblad
  • 2 msk stark chilisås
  • 2 röda paprikor
  • 1 grön paprika
  • 150 g stark korv,
  • t ex chorizo
  • 2 burkar kidneybönor eller vita bönor utan tomatsås
  • 2 msk hackad färsk timjan,
  • eller 2 tsk torkad

Gör så här

Skär skinkan i grytbitar, ca 2x2 cm. Bryn dem i smör och lägg över i en gryta. Salta och peppra. Fräs löken någon minut i smör. Blanda med köttet. Tillsätt vatten, grädde, buljongtärning, lagerblad och chilisås. Koka på svag värme under lock 5-10 min.
Skär paprikorna i bitar. Skiva korven. Låt bönorna rinna av och skölj dem i kallt vatten. Lägg ner alltsammans i grytan. Strö över timjan. Koka ytterligare 5 min.
Servera grytan med bröd och en sallad t ex amerikansk vitkålssallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.