Till Norrmejerier startsida
Kyckling i rödvinsås med ostgratinerade potatishalvor

Kyckling i rödvinsås med ostgratinerade potatishalvor

Här är vi lite lata och lyxiga och använder en påse rödvinsås.

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(3 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 8 bitar kycklinglår
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och peppar
  • 200 g champinjoner
  • 2 gula lökar
  • 1 påse rödvinsås
  • 4 msk Norrmejerier crème fraiche
  • riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Dela fyra bakpotatisar på längden. Pensla ytan med olja. Fördela kycklingbitarna i en smörd ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Baka kyckling och potatis i 20 resp 30 minuter. Stek under tiden champinjoner och lök, skuren i grova bitar i smör i stekpanna. Vispa ihop såsen enligt anvisning på påsen. Tag ut och håll kycklingen varm. Tag ut potatisen och låt svalna lite. Gröp ur ungefär hälften av potatisen. Mosa inkråmet med cirka 1 msk crème fraiche per potatis och en nypa riven ost. Gratinera i ugn. Potatisen kan göras helt färdig och bara gratineras vid servering. Fördela svamp och lök över kycklingen och häll på såsen vid servering.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.