Till Norrmejerier startsida
Kyckling och ris i god form

Kyckling och ris i god form

Kyckling och ris är bra mat som de flesta ungar gillar. Är du tveksam till kryddningen, så gör en barnsida utan kryddor och en vuxensida med kryddor. Den goda såsen med in-lagd gurka och äpple är en höjdare till det mesta och brukar gå hem hos både små och stora.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(51 röster)

Ingredienser

  • 8 bitar färsk eller fryst kyckling
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 msk soja
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • 1 paket frysta ärtor (250 g)
  • 2 tsk rosmarin
  • salt och peppar

till såsen:

  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 1 äpple
  • 1 dl inlagd gurka
  • 1 rågad msk fransk senap
  • salt och peppar

Gör så här

Tärna äpple och gurka och blanda med gräddfilen. Krydda med senap, salt och peppar och låt såsen stå kallt till servering. Sätt ugnen på 200°. Lägg ut kycklingbitarna med mycket mellanrum i en ugnsfast form. Smält smöret och blanda med sojan. Pensla kycklingen med blandningen. Stek kycklingen i 10 minuter. (20 minuter, om den är fryst). Strö ut riset mellan kyckling-bitarna direkt i formen. Häll på vatten och krydda sparsamt med salt samt rosmarin. Ställ tillbaka formen i ugnen och stek i 20 minuter. Häll på ärtorna mot slutet, rör ned dem i riset och låt alltsammans bli genomvarmt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.