Till Norrmejerier startsida
Kycklingfilé med svamp- och jordärtskocksgratäng

Kycklingfilé med svamp- och jordärtskocksgratäng

Jordärtskockor är lite pilliga att skala men väl värda besväret.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(5 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, gärna med skinn
  • 1½ kg jordärtskockor
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 liter blandad svamp
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • 100 g sockerärtor
  • 1 näve ärtskott
  • 2 msk Norrmejerier Smör till stekning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 4 kvistar färsk timjan

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skala och koka jordärtskockorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Ansa svampen. Skär jordärtskockorna i stora bitar. Stek svamp och vitlök i smör i en stekpanna tills vätskan dunstat och svampen fått fin färg. Blanda svamp och skockor i en ugnsfast smord form. Häll över grädde och strö över ost. Gratinera i ugn ca 15 min.
Stek kycklingfiléerna i smör så att de får fin färg på båda sidor. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugn ca 10 min. Strimla sockerärtorna och koka dem i saltat vatten i 1 min. Häll av i durkslag och blanda med ärtskott.
Servera kycklingen med gratängen och sockerärtor. Garnera med färsk timjan.