Jordärtskockor är lite pilliga att skala men väl värda besväret.
Mängd: 4 portioner
Sätt ugnen på 175°. Skala och koka jordärtskockorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Ansa svampen. Skär jordärtskockorna i stora bitar. Stek svamp och vitlök i smör i en stekpanna tills vätskan dunstat och svampen fått fin färg. Blanda svamp och skockor i en ugnsfast smord form. Häll över grädde och strö över ost. Gratinera i ugn ca 15 min.
Stek kycklingfiléerna i smör så att de får fin färg på båda sidor. Salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnsfast form och stek klart i ugn ca 10 min. Strimla sockerärtorna och koka dem i saltat vatten i 1 min. Häll av i durkslag och blanda med ärtskott.
Servera kycklingen med gratängen och sockerärtor. Garnera med färsk timjan.