Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 5 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 3/4 dl sirap
  • ½ kg strösocker
  • 2 msk flytande glykos
  • 30 g Norrmejerier Smör
  • 1 st lakritsstång
  • (köps på apoteket)

Gör så här

Krossa lakritsstången, lägg den i en hopvikt handduk och slå med en hammare. Blanda allt i en kastrull och koka i ca 30-60 minuter tills den klarar kulprovet. (Droppa lite av massan i en kopp med kallt vatten. Om kolan går att forma till en kula är den färdigkokt.)
Häll upp i knäckformar eller smeta ut på oljat papper och dela i bitar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.