Till Norrmejerier startsida
Lammburgare med getostmousse och rostad rödlök

Lammburgare med getostmousse och rostad rödlök

Mängd: 4 portioner

4/5
(7 röster)

Ingredienser

  • 4 rödlökar
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 600 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk malen spiskummin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 100 g getost på rulle
  • 2 dl crème fraiche Vitlök

till servering: 1 ask röda mangoldskott, ca 50 g och couscous

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Skiva rödlöken tunt och strö ut på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och balsamicovinäger. Salta och peppra. Baka i ugn ca 15 min eller tills löken börjar bli glansig och få lite färg. Knåda lammfärsen i en bunke och krydda med vitlök, spiskummin, salt och peppar. Forma till burgare. Mosa getosten med en gaffel och blanda med crème fraiche. Grilla burgaren eller stek den i lite smör i en grillpanna ett par minuter på varje sida. Toppa med rödlök och servera med mangoldskott, getostmousse och gärna nykokt couscous.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott