Till Norrmejerier startsida
Lättlagad renskavsgryta

Lättlagad renskavsgryta

Mängd: 4 portioner

4/5
(52 röster)

Ingredienser

  • 600 g fryst renskav
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 2 rödlökar, hackade
  • 2 ½ dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl frysta lingon eller tranbär

Gör så här

Bryn renskav i smör i en stekpanna. Lägg i rödlöken och låt den steka med. Smula över buljongtärning och häll på grädden. Låt puttra ett par minuter. smaka av med salt och peppar. Strö över lingon. Servera renskavsgrytan med pressad eller kokt potatis.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott