Till Norrmejerier startsida
Lax- och spenatpannacotta

Lax- och spenatpannacotta

Läckert och lyxigt som förrätt...

Mängd: 8 portioner

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 150 g rökt lax
  • 1 citron
  • 3 gelatinblad
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 300 g hackad spenat, fryst
  • 2 dl Norrmejeriers Mild Naturell yoghurt
  • dill

Gör så här

Skär laxen i strimlor. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Riv citronskalet. Skär halva citronen i klyftor och pressa saften ur den andra halvan. Koka upp vispgrädde och spenat. Ta bort från plattan. Krama ur gelatinbladen och rör ner i spenaten. Tillsätt yoghurt, citronskal och citronsaft. Vänd ner laxen, spar ev lite till dekoration. Fördela röran i små portionsskålar. Låt stelna minst ett par timmar i kylskåp. Dekorera med lax, dillvippor och citronklyftor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.