Till Norrmejerier startsida
Laxfyllda spättarulader till fest

Laxfyllda spättarulader till fest

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(113 röster)

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer
  • 5 tunna skivor rökt lax, ca 150 g
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 msk konc. Hummerfond
  • 1-2 tsk saft av lime eller citron
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 dl hackad färsk gräslök eller 1 1/2 msk fryst
  • 1/2 dl hackad färsk dill

Gör så här

Lägg ut fiskfiléerna på en skärbräda. Dela på laxskivorna. Fördela dem på fiskfiléerna. Rulla ihop och lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda vin, grädde, hummerfond, limesaft, potatismjöl och gräslök. Häll såsen över fisken. Gratinera i mitten av ugnen vid 225ºC ca 20 min. Strö över dill. Servera med pressad potatis, kokta grönsaker och Limeklyftor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.