Till Norrmejerier startsida
Laxfyllda spättarulader till fest

Laxfyllda spättarulader till fest

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(100 röster)

Ingredienser

  • 600 g spättafiléer
  • 5 tunna skivor rökt lax, ca 150 g
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 1/2 msk konc. Hummerfond
  • 1-2 tsk saft av lime eller citron
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 dl hackad färsk gräslök eller 1 1/2 msk fryst
  • 1/2 dl hackad färsk dill

Gör så här

Lägg ut fiskfiléerna på en skärbräda. Dela på laxskivorna. Fördela dem på fiskfiléerna. Rulla ihop och lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda vin, grädde, hummerfond, limesaft, potatismjöl och gräslök. Häll såsen över fisken. Gratinera i mitten av ugnen vid 225ºC ca 20 min. Strö över dill. Servera med pressad potatis, kokta grönsaker och Limeklyftor.