Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 kuvert saffran (0,5 g)
  • 1 krm salt
  • 75 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mjölk
  • 1/2 paket jäst (25 g)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vit baksirap
  • 1 ägg
  • 9-10 dl vetemjöl
  • till pensling
  • rivet skal av 1 limefrukt
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Gör så här

Stöt saffran med saltet i en mortel.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det i lite av degspadet. Häll i resten av degspadet och saffran. Tillsätt sirap och ägg. Häll i det mesta av mjölet och arbeta till en jämn och smidig deg. Låt jäsa övertäckt med
bakduk i ca 40 min.
Sätt ugnen på 250°. Ta upp den jästa degen på mjölat bord. Arbeta samman den och dela sedan i 40 bitar. Rulla dem till runda bullar. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 20 min. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 7-8 min. Låt svalna. Blanda sockret med rivet limeskal. Smält smöret i en kastrull. Pensla de nygräddade bullarna med smält smör och doppa dem i limesockret.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer