Mängd: ca 40 bullar
Smält smöret. Häll i mjölk och värm till 37°. Stöt kardemumman i en mortel. Tillsätt socker, salt, kardemumma och ägg i mjölken. Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av degvätskan och rör ut jästen. Tillsätt resterande degvätska och mjöl blandat med bakpulver. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk ca 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar och sedan varje degbit i 10 delar. Forma till små runda bullar. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Jäs under duk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda ca 5 minuter tills de fått fin färg.
Servera bullarna som de är eller gör semlor. Recept på minisemlor hittar du på baksidan!
TIPS! Att tillsätta bakpulver i en jäsdeg gör att degen jäser mycket bättre och bullarna blir luftigare och lättare, vilket passar bra t ex till semlor som innehåller både mandelmassa och grädde.