Till Norrmejerier startsida
Lyxig chokladpaj

Lyxig chokladpaj

Detta är lyxvarianten av den gamla hederliga radiokakan. Servera gärna pajen dagen efter, så hinner den stelna till och bli lagom geggig.

Mängd: 6-8 portioner

4/5
(40 röster)

Ingredienser

  • 350 g mörk choklad, 70 %
  • 225 g osaltat Norrmejerier Smör
  • 5 ägg
  • 21/2 dl strösocker
  • 100 g ballerinakex
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Värm ugnen till 160°. Smörj och mjöla en pajform med löstagbar botten. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker med elvisp ca 5 minuter tills du fått en vit och skummig kräm. Vänd ihop med chokladsmöret. Dela kexen i små bitar och blanda ner. Häll i pajformen. Grädda chokladpajen i 40-45 mi¬nuter eller tills den precis har stelnat. Servera kall eller ljummen med iskall vispad grädde och gärna lite frukt.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.