Till Norrmejerier startsida
Lyxig chokladtryffelpaj

Lyxig chokladtryffelpaj

Mängd: 4-6 portioner

3,5/5
(17 röster)

Ingredienser

  • pajdeg
  • 35 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • ½ -1 msk kallt vatten
  • tryffelsmet
  • 2½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 300 g mörk choklad
  • till servering
  • 2 mandariner
  • 2 msk blandat strössel

Gör så här

Mixa smör, mjöl och äggula ett par sekunder tills det är smuligt. Tillsätt lite vatten och mixa tills degen bildar en boll. Kavla ut degen tunt och klä en liten pajform, ca 17 cm i diameter, med degen. Ställ kallt i kylen i minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Ta ut pajen från kylen och nagga degen med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 7 minuter tills det har fin färg.
Koka upp grädden och tillsätt choklad och smör i mindre bitar. Låt det smälta och rör så att det blir en glansig tryffelsmet. Häll chokladen i det förgräddade pajskalet och låt stelna i minst 4 timmar.
Garnera pajen med strössel och servera med mandarinklyftor till. Dekorera gärna med citronmeliss.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.