Till Norrmejerier startsida
Lyxig jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla

Lyxig jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla

Mängd: 4 portioner

3/5
(153 röster)

Ingredienser

  • 1 kg jordärtskockor eller rotselleri
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • dill

Gör så här

Skala jordärtskockorna och lägg dem i lite vatten så att de inte mörknar. Stek löken i smör utan att den tar färg, tillsätt vin, buljong och jordärtskockorna. Koka i ca 15 min tills skockorna är mjuka. Mixa till en slät soppa. Tillsätt grädden och låt koka ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Stek pilgrimsmusslorna ca 30 sek på varje sida i lite smör så att de får fin färg. Salta och peppra. Häll upp soppan. Trä en pilgrimsmussla på ett grillspett och lägg på tallrikskanten. Strö över lite dill.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer