Till Norrmejerier startsida
Lyxig jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla

Lyxig jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla

Mängd: 4 portioner

3/5
(155 röster)

Ingredienser

  • 1 kg jordärtskockor eller rotselleri
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • dill

Gör så här

Skala jordärtskockorna och lägg dem i lite vatten så att de inte mörknar. Stek löken i smör utan att den tar färg, tillsätt vin, buljong och jordärtskockorna. Koka i ca 15 min tills skockorna är mjuka. Mixa till en slät soppa. Tillsätt grädden och låt koka ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Stek pilgrimsmusslorna ca 30 sek på varje sida i lite smör så att de får fin färg. Salta och peppra. Häll upp soppan. Trä en pilgrimsmussla på ett grillspett och lägg på tallrikskanten. Strö över lite dill.