Till Norrmejerier startsida
Lyxig jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla

Lyxig jordärtskockssoppa med pilgrimsmussla

Mängd: 4 portioner

3/5
(178 röster)

Ingredienser

  • 1 kg jordärtskockor eller rotselleri
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2½ dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • dill

Gör så här

Skala jordärtskockorna och lägg dem i lite vatten så att de inte mörknar. Stek löken i smör utan att den tar färg, tillsätt vin, buljong och jordärtskockorna. Koka i ca 15 min tills skockorna är mjuka. Mixa till en slät soppa. Tillsätt grädden och låt koka ihop i 5 min. Smaka av med salt och peppar. Stek pilgrimsmusslorna ca 30 sek på varje sida i lite smör så att de får fin färg. Salta och peppra. Häll upp soppan. Trä en pilgrimsmussla på ett grillspett och lägg på tallrikskanten. Strö över lite dill.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.