Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 2 msk rom eller konjak
  • eller 1 tsk rivet apelsinskal
  • och 2 msk saft av apelsin
  • 2 äggulor
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggvitor
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Garnering:

  • Hackad eller flagad mandel

Gör så här

Riv mandelmassan grovt. Blanda den med rom och äggulor.
Vispa grädde och vaniljsocker löst. Blanda ner i mandelsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem. Fördela smeten i portionsformar och täck över.
Ställ in i frysen. Låt stå minst 3 tim.
Smält blockchokladen tillsammans med smöret. Ta fram formarna ur frysen.
Bred på chokladen. Garnera med mandel. Ställ in i frysen tills
chokladen stelnat.
Låt parfaiten stå i kylen ca 20 min före serveringen.

Andra gillade även: