Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 2 msk rom eller konjak
  • eller 1 tsk rivet apelsinskal
  • och 2 msk saft av apelsin
  • 2 äggulor
  • 4 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 äggvitor
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 2 msk Norrmejerier Smör

Garnering:

  • Hackad eller flagad mandel

Gör så här

Riv mandelmassan grovt. Blanda den med rom och äggulor.
Vispa grädde och vaniljsocker löst. Blanda ner i mandelsmeten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem. Fördela smeten i portionsformar och täck över.
Ställ in i frysen. Låt stå minst 3 tim.
Smält blockchokladen tillsammans med smöret. Ta fram formarna ur frysen.
Bred på chokladen. Garnera med mandel. Ställ in i frysen tills
chokladen stelnat.
Låt parfaiten stå i kylen ca 20 min före serveringen.

Andra gillade även:

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.