Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 250 g fryst mango
  • 1 dl frysta hallon
  • 3 ägg
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 200 g philadelphiaost
  • rivet skal av 1 citron
  • 1/2 dl hackad mandel

Gör så här

Tina mango och hallon och mixa till mos var för sig. Dela äggen. Vispa i var sin skål vitorna hårt, äggulor och socker pösigt, grädden fast. Rör först ner osten i äggulevispet och därefter grädden. Vänd till sist ner äggvitorna försiktigt. Blanda 2 dl av smeten med hallonen. Blanda ner mangon i resten av smeten. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant. Häll i mangosmeten. Tryck ner hallonsmeten i mitten. Täck med plastfolie och frys minst 4 timmar. Temperera tårtan i kylskåp ca 20 minuter före servering. Häll mandel på ett fat och stjälp upp tårtan. Dekorera gärna med frukt och bär, t ex hallon, kiwi och physallis.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.